Smarriga Enchiladas
Favoritrecept bland många i vår egen version. Passar både till fest och till vardags!
Recept för 4-5 personer. Ugn 200 grader, 20 minuter.
400g blandfärs
1 stor gul lök
1 påse cheddardip
1 påse (40g) tacokrydda
Stek köttfärsen enligt instruktionerna till tacokryddan. Bryn löken och blanda ner den tillsammans med cheddardipen i köttfärsen. Dela upp köttfärsen i 8 högar och föredal på varsitt mjukt corn tortilla (fungerar givetvis med alla mjuka tortilla, men vi satsade på att få det lite nyttigare än vad det hade blivit med original-tortilla). Rulla ihop bröden med köttblandningen i och lägg bredvid varandra i en ugnsform.




Nu till garneringen:
3 dl köttbuljong
2 dl lätt creme fraiche
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
oregano
paprikapulver
2 stora hackade tomater
riven ost
Koka ihop alla ingredienserna utom osten och tomaterna och häll sedan över rullarna i formen. Strö över de hackade tomaterna och osten, så mycket som du vill ha. Gratinera i ugnen 20 minuter i 200 grader. Servera med en fräsch sallad.
Detta recept innehåller 4644 kalorier. Därför, om ni är 4 som delar så får du i dig 1161 kalorier!
