dinhalsokoll.blogg.se

Hemmagjord Müsli

Publicerad 2013-01-20 22:41:59 i Allmänt

 
Lätt att göra och supergott. Går att variera i all oändlighet om man vill.
 
Färdig vikt: ca. 600 gram
 
Sätt ugnen på 200 grader! 
Blanda:
3dl havregryn
2 dl rågflingor
2 dl dinkelflingor
1 dl boveteflingor
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl linfrö
0,5 dl skalade sesamfrön
50 gram valnötter (hackas grovt - en hel valnöt delas i max 4 delar) 
50 gram sötmandel med skal (delas i halvor)
50 gram hasselnötter (delas i halvor)
50 gram pinjenötter (om man vill "lyxa"till det)

Blanda ordentligt:
2 msk ekologisk rapsolja
0,5 dl flytande honung
1,5 dl vatten
 
 
Blanda nu allt i en bunke, allt ska bli fuktigt!
Lägg i en braspanna och in i mitten av ugnen i 20-25 min.
 

"Vänd runt" müslin  2 ggr efter 7-8 min.
Låt svalna.
Blanda sedan i valfri frukt, tex russin, äpple, blåbär, hallon, torkad aprikos, torkad banan.
 
 
 

Fläskfilé (eller kyckling) med soltorkade tomater

Publicerad 2013-01-20 22:16:00 i Allmänt

Gott och lätt att laga. Fungerar alldeles utmärkt till fest också. Äts lika gärna med varm potatis som kall. 
 
Ingredienser:
600 gram fläskfilé eller kycklingfilé
Smör till stekningen
Svartpeppar, malen 
 
Dressing: 
1  liten gul lök
2 vitlöksklyftor
25 gram soltorkade tomater (i olja)
1 tsk torkad pasilika
¾ dl olivolja
1/4 dl balsamvinäger (drygt)
½ - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
basilika blad. 
 
1. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg smöret i en stekpanna. Sätt plattan på två mindre än högsta. När bubblorna från margarinet försvinner är det dags att börja steka köttet. Bryn köttet runt om. Salta och peppra.
 
2. Köttet blir garanterat saftigt om man använder köttermometer. Lägg köttet i en ungssäker form och stick köttermometern i tjockaste delen. Stek till termometern visar 65-66 grader (ca. 30 min). 
 
3. Låt köttet kallna. Så långt kan man förbereda dagen innan eller på morgonen samma dag som köttet skall ätas. 
 
4. Gör iordning dressingen: Hacka lök, vitlök, tomater och strimla basilikan. Blanda ihop alla ingredienserna och häll över det skivade köttet. Låt köttet marineras i dressingen minst 12 timmar. Låt gärna stå över natten! Garnera med lite basilika. 
 

Kesoplättar

Publicerad 2013-01-01 20:46:55 i Allmänt

Enkla och snabblagade plättar som är rätt nyttiga och lägger sig inte som en klump i magen + att dem är godare än vad man tror SUPER GODA
 
2 ägg
1 liten burk keso
2 msk dinkelmjöl
lite salt
samt lite vaniljsocker och bakpulver
 
Vispa upp äggen och tillsätt de övriga ingredienserna. Klicka ut små plättar i stekpannan eller plättjärn. Stek plättarna i lite olja. Stek plättarna på båda sidorna tills de fått lite fin färg cirka 3 min på varje sida.
 
Bild kommer!

Extra nyttiga scones

Publicerad 2013-01-01 20:42:16 i Allmänt

Ett super gott och enkelt men ändå nyttigt recept. Funkar jätte bra som både mellanmål och frukost.
 
3 dl vetemjöl
1 msk krossade linfrö
1 msk havrekli
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 gram smör
250 gram Keso (cottage cheese)
 
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, linfrö, havrekli, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i små bitar och finfördela de i mjölblandningen. Tillsätt cottage cheese. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Dela degen i 4 bitar och forma till runda platta bullar. Gräddas mitt i ugnen cirka 15 minuter.
 
Bild kommer!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela